Mijn zoektocht naar een job

Mijn zoektocht naar een job

Mijn zoektocht naar een job

Als schoolverlater kom je in een wereld terecht waar iedereen snakt naar ervaren profielen. Spijtig genoeg hebben veel mensen deze ervaring gehad, terwijl het enige wat we willen is: een kans.
Een kans om onszelf te bewijzen en te laten zien wat onze capaciteiten zijn.

Van het ene sollicitatiegesprek naar het ander gaan, telkens hoor ik weer dat ik niet de “nodige” kennis heb om de job te kunnen doen. Het was niet echt aanmoedigend om telkens weer afgewezen te worden. Iedere keer hoor je dat je niet goed genoeg bent, dat jouw profiel niet passend genoeg is.
Na een tijdje heb ik dan toch de moed gevonden om me in meerdere uitzendkantoren in te schrijven.

De kans om mij te bewijzen

Na een lange zoektocht en de vele gesprekken werd ik gebeld door Nea Jobs en werd uitgenodigd om uitvoerig een vacature te bespreken. Ik dacht bij mezelf: “alweer iemand die me gaat zeggen dat ik niet goed genoeg ben voor deze job”.

Ik werd onmiddellijk voorgesteld. De klant had interesse en ik mocht op gesprek.

Het bedrijf in kwestie heeft mij de opportuniteit gegeven om mezelf te bewijzen. Ik ben Nea jobs dan ook enorm dankbaar dat ze effectief de capaciteiten in me zagen die nodig waren om deze job te doen.

Van het begin af aan heb ik een goed gevoel gehad bij de aanpak van Nea Jobs. Zij hebben mij gesteund en de kans gegeven om aan de slag te gaan bij dit bedrijf. Nea jobs is anders dan andere uitzendkantoren. Ik kreeg het gevoel dat ik -na de vele afwijzingen- een serieuze kans maakt op de job die mij werd voorgesteld.

Toen ik dan aan de slag ging werd alles ook goed opgevolgd. Of de opstart goed verlopen was, hoe de collega’s waren, of ik goed werd begeleid… Ook werd er met de leidinggevende waar ik werkte contact onderhouden. Wat me vooral zo een goed gevoel gaf was dat ik mij niet gewoon een nummer voelde maar iemand waar rekening mee gehouden werd.